Away league match played on 12 December 2015.
Kicked off at 3:00 PM

Na de blammage van vorige week tegen de Mengelmoes (2-2 tegen 8 man, geen verslag waardig), moest er deze week in Zoersel iets recht gezet worden. Maar liefst 16 Charly's daagden op en ook onze supporters waren op deze miezerige, donkere zaterdag goed aanwezig.

FCC begon heel georganiseerd aan de wedstrijd. Ken, de 2 Sammen en buffer Kris hielden de rangen redelijk gesloten. Als de bal gerecupereerd werd, werd er geprobeerd om uit te voetballen en dat lukte bij momenten heel goed. Toch mochten we ook Dame Fortuna danken. De Drengel zette een paar goede acties op, maar de Polle met een wereldsave, de paal en de kruising hielden de bal uit het doelvlak. FCC prikte een beetje tegen - via onder andere een vrije trap van Kurt - maar heel gevaarlijk werd het niet. En toch zorgde FCC voor paniek bij den Drengel. Na 25 minuten spelen mocht Kurt een hoekschop nemen. Zijn bal bleef voor doel in het geharrewar steken en kwam bij Kris. Hij twijfelde niet en trapte hard binnen. FCC kon nog meer speculeren op de counter en bij den Drengel kwam er toch wat gezaag naar boven. Rusten deden we bij een 0-1 stand.

Na de pauze kwam Drengel nog meer opzetten. FCC moest nu alle zeilen bijzetten en kwam niet meer aanvallen toe. We noteren slechts 1 kans voor FCC in de tweede helft: een schot van ver van Vincent VS, maar dat ging ver voorlangs. De rest van de tweede helft was voor den Drengel. Maar FCC bleef wel georganiseerd spelen en vechten en moest eigenlijk geen echt uitgespeelde kansen toestaan. Toch kon den Drengel in den tweede helft nog 4 keer scoren:
1-1: schot vanop 30 meter dat aan de eerste paal onder de Polle binnenschuift
2-1: hoekschop vanop links die aan de tweede paal vrij wordt binnen gekopt
3-1: spits van den Drengel glipt door de buitenspelval en trapt beheerst binnen
4-1: comedy capers! Een schot dat eerst afwijkt op Dafke, komt terug bij den Drengel. Het volgende schot wijkt af op een eigen speler, maar caprioleert in de bijna duisternis toch in doel.

Deze 4-1 was dus ook de einduitslag.

Over heel de wedstrijd bekeken, was de overwinning van den Drengel verdiend. FCC speelde wel een stuk beter dan vorige week. Het is wel zo dat het spel opvangen en counteren, ons meer ligt dan het spel maken. Komende zaterdag moet dus een uitgelezen kans zijn om het jaar in schoonheid af te sluiten met een overwinning tegen den Konijnenberg!!

Kern: Polle, Ken, Sam, Sam, Kris VDS ('55 Vincent V), Fre, Vincent, Tom K ('35 Glenn), Dafke, Kurt ('40 Pieter), Haris [Stijn, Dompi]