Introduction

FC Pomerans are a Saturday football team made up of 22 team members.

The team is from Gent, East Flanders Province, Belgium.

FC Pomerans started using TeamStats in February 2018 and so far have created match reports and statistics for 4 games.

More about the team

FC Pomerans kent een boeiende geschiedenis. Verschillende generaties verdedigden doorheen de geschiedenis met trots de kleuren van hun team.

In 1965 kwamen enkele voetbalfans in café Forever in Sint-Amandsberg op het idee om een voetbalclub op te richten. In de jaren'60 werden in België heel wat amateurvoetbalclubs opgericht, omdat iedereen veel vrije tijd had door de goede economische situatie in België. Het vriendengroepje volgde dit voorbeeld. In 1967 was de oprichting een feit. Café Forever deed dienst als kantine en op een veld in Sint-Amandsberg werden twee doelen geïnstalleerd. Forever speelde niet veel later haar eerste wedstrijd in een Voetbalverbond in Sint-Amandsberg, dat ondertussen is gefusioneerd met het Verbond Groot Gent. Amper tien jaar later moest noodgedwongen uitgekeken naar een nieuwe locatie. Café Sint-Tropez (nu: Trappistenhuis) in de Brabantdam in Gent deed dienst als nieuwe uitvalsbasis. De spelers van Forever moesten ook op zoek naar een nieuw terrein. Het toeval wil dat aan het Jan Yoensplein in Wondelgem net een complex werd gebouwd met een nieuw voetbalveld met atletiekpiste en een indoorsportzaal. De spelers van Forever hadden dit nieuws vernomen en contacteerden de projectleiders. Zo kregen ze de toestemming om hun thuiswedstrijden af te werken op het splinternieuwe veld.

Begin de jaren '80 verdedigde men de eer van Carré, een gezellig café in de Brabantdam. De naam van de club werd veranderd in die van de sponsor. FC Carré was geboren. Enkele jaren later werd gekozen voor café 't Klein Verschil. Een speler van toen, onze rots in de branding, doelman Jozef Daniel Paelinck verdedigt nog steeds de kleuren van Flash Travel. Met zijn 48 jaar is hij de ancien van onze ploeg. In die tijd maakten ook enkele bekende Vlamingen hun opwachting.. Filmkenner Nic Balthazar en tv-gezicht Luk Alloo maakten hun debuut voor FC Carré. In tegenstelling tot Luk Alloo, wiens verblijf slechts een seizoen duurde, speelt Nic Balthazar nog steeds. Veel spelers van toen spelen nog steeds. De jonge snaken van toen beschikken nu over een hangende bierbuik en/of kale knikker. 't Klein Verschil is vandaag de dag het tweede elftal van Flash Travel. De anciens spelen hun wedstrijden op vrijdagavond, in een vriendschappelijk verbond van ongeveer 15 ploegen.

Eind de jaren '90 zagen de spelers van 't Klein Verschil in dat ze het hoogtepunt in hun cafévoetbalcarrière bereikt hadden. Ze hadden al enkele jaren de voetbalpensioenleeftijd bereikt en gaven de fakkel door aan de jongste spelers van het team: Bart en Franky Van de Gehuchte, twee broers uit een rasechte voetbalfamilie uit Drongen. Ze besloten de club over te hevelen naar het Voetbalverbond Groot Gent. Anno 2011 zijn ze nog steeds de drijvende kracht achter Flash Travel. De oude garde ging zoals eerder vermeld 's vrijdags voetballen.

Een nieuwe generatie maakte hun opwachting. Sterspelers zoals Dries Samson, Thomas Hemelsoet, Timothy Desmet, Matthias Durieux, Michael Van Eetvelde, e.a. maakten op jonge leeftijd hun debuut in de blauw-witte hoofdmacht. In 2001 kwam een nieuwe sponsor de club financieel ondersteunen. De toenmalige werkgever van Franky Van de Gehuchte investeerde verse euro's in de club en kreeg in ruil een plaatsje op de blauw-wit gestreepte shirts. Demaco, de lijkkistenfirma,  zou uiteindelijk 3 jaar sponsoren.

Sinds 2004 zijn de reisbureau's van Flash Travel (Wondelgem en Sleidinge) de hoofdsponsors. Er werden nagelnieuwe shirts aangekocht. Men koos voor donkerblauwe Nike-shirts. Tijdens het eerste seizoen van Flash Travel haakten enkele spelers af. Maar vers bloed kwam hen vervangen. Een hele delegatie van Chiro Tijl en Nele uit Drongen-Luchteren maakte hun opwachting. Tim "Tettenman" Everaerd, Koen Janssen en Karel Van Renterghem waren de eerste chiromannen van de ploeg. Enkele maanden sloten ook Frederic "Foxy" Devos en Brecht Schelstraete zich aan bij Flash Travel. Ondertussen had ook Filip Paelinck de selectie vervoegd. De zoon van doelman Daniel bleek al snel een versterking op de linkerflank. Wij zijn een van de weinige ploegen die een vader-en-zoonduo kunnen opstellen en daar zijn we (net als Daniel en Filip), niet weinig trots op. In het seizoen 2005-2006 zorgde de nieuwe impuls voor een sterk seizoen. Enkele spectaculaire overwinningen werden geboekt en Flash Travel hees zich op uit de onderste regionen van het klassement.

Het seizoen 2006-2007 kwam traag op gang. Dat veranderde toen op 7 oktober 2006 een spectaculaire 3-4 overwinning werd geboekt in de beker. Flash Travel ging even door op haar elan maar kwam snel met beide voeten terug op begane grond. In de kwartfinales werd nipt verloren en de bekerambities moesten noodgedwongen opgedoekt worden. Datzelfde seizoen werd afgesloten met een 8ste plaats.

Bij de start van het seizoen 2009-2010 neemt Flash Travel een nieuwe start in de competitie van het verbond van Melle. Vanaf dat moment komen er ook 2 extra sponsors: EMS-advies en Het DTP Huis.

Anno 2018 is het team reeds een 3 tal jaar terug van naam gewijzigd om te voldoen aan de vraag van nieuwe sponsor Pomerans, een snookerlounge te Lochristi. Ook restaurant de 7 Eiken verbindt zich met de ploeg als sponsor. Naast jongere spelers - zoals Kenneth Versigghel, Dylan Ysebaert, Chesney Sterckx, Kjel Pynnoi... - die enkele jaren voordien de ploeg kwamen versterken worden voor het seizoen 2017-2018 ook nieuwe leden Arne Schelstraete, Thibaut Plehiers, Lorenzo Neiryinck, Shaun Byn en Nathan Van Assche aan de kern toegevoegd. FC Pomerans krijgt door de grondige verjonging een nieuw elan en lijkt klaar voor nog een lange traditie te breien aan haar bestaan.

At a glance

Football team organiser? TeamStats is the ultimate football coach app, providing powerful all-in-one software to grassroots football teams around the world.

Featured Team Members

FC Pomerans Photo 3

Where We Play

Kouterslag Melle

Kouterslag, 9090 Melle, Belgium

Gent
East Flanders Province
Belgium

Other teams

Are you looking for something ? Search the TeamStats directory...

Team management made easy

Football team organiser? TeamStats is the ultimate football coach app, providing powerful all-in-one software to grassroots football teams around the world.

Learn more
Used around the world by clubs and teams from:
  • The FA Logo - English Football Association
  • Northern Ireland FA Logo
  • Scottish FA logo
  • United States Soccer Logo
  • Welsh FA Logo
  • Eire Football Association Logo
  • Czech Republic Football Association Logo
  • Singapore Football Association Logo
  • Australia FFA logo - Football Federation Australia