Last updated : 08/09/2023 17:41:26

Introduction

S.V.Urk are a Grassroots football team made up of 31 team members.

The team is from Urk, Gemeente Urk, Netherlands and play in the Zaterdag Hoofdklasse B.

S.V.Urk started using TeamStats in August 2018.

Team Details

Location

Urk Gemeente Urk Netherlands

League

Zaterdag

Team Type

Men , Adult , 11 a side , Grassroots

More about the team

Dez3 pagina gaat over het eerste elftal van s.v.Urk, dat uitkomt in de Hoofdklasse B van het Zaterdagvoetbal. Hoofdtrainer is Richard Karrenbelt.

Geschiedenis:
Het eerste elftal deed voor het eerst mee aan de competitie in het seizoen 1947-1948. De club was toen ingedeeld in de eerste klasse A van de afdeling Zwolle. Tien jaar later kon het eerste kampioenschap worden begroet.

In het seizoen 1956-1957 werd Urk kampioen en promoveerde het naar de vierde klasse B. Urk deed goed mee, en werd in zijn tweede seizoen al kampioen, waardoor de stap naar de derde klasse werd gezet. Dat was in eerste instantie van korte duur. Degradatie volgde aan het eind van het seizoen 1959-1960. In 1962 werd Urk opnieuw kampioen van de vierde klasse, terwijl een jaar later het kampioenschap van de derde klasse werd gevierd. Hierdoor speelde Urk vanaf het seizoen 1963-1964 in de tweede klasse, wat toen het hoogst haalbare was. Urk wist zich op dat niveau te handhaven tot en met het seizoen 1975-1976. In dat seizoen keerde Urk helaas weer terug naar de derde klasse. Opnieuw voor een korte tijd, omdat aan het eind van het seizoen 1977-1978 weer een kampioenschap kon worden gevierd.

Het waren wat "heen en weer jaren", want drie seizoenen later degradeerde Urk opnieuw naar de derde klasse, om in het seizoen 1984-1985 opnieuw te promoveren naar de tweede klasse. Niet alleen omdat Urk promoveerde was het een prachtig seizoen. Na een lange reeks van wedstrijden, schopte de ploeg het tot de landelijke bekerfinale, waarin op dramatische wijze werd verloren van zondag eersteklasse Limburgia. Door dit resultaat mocht Urk wel meedoen aan het 'grote' bekertoernooi, waar het in de eerste ronde werd uitgeschakeld door AZ'67.

In 1990 promoveerde Urk uiteindelijk naar het hoogste niveau. Na een aantal gewenningsjaren moest de club zelfs aan het einde van het seizoen 1992-1993 tegen Heerenveense Boys in een promotie-degradatiewedstrijd het vege lijf redden. Urk werd in het seizoen 1995-1996 voor het eerst kampioen van de hoogste klasse in het zaterdagvoetbal. In de strijd om de algehel zaterdagtitel moest Urk het afleggen tegen Scheveningen. In de drie daaropvolgende seizoenen legde de club respectievelijk beslag op een tweede, derde en tweede plaats, om in het seizoen 1999-2000 wederom beslag te leggen op de titel. Urk haalde een record aantal punten van 65 en wist 85 keer het doel van de tegenstander te vinden. (Beide zijn een hoofdklasserecord) Ook de twintig overwinningen is een gedeeld hoofdklasserecord. In de strijd om de zaterdagtitel moest Urk in de allerlaatste wedstrijd de eer laten aan Katwijk.

De daaropvolgende seizoenen moest Urk langzamerhand wat terrein prijsgeven op de top van het zaterdagvoetbal. Oorzaak daarvan was vooral het feit, dat het beleid bij s.v.Urk er op gericht is, om met "eigen jongens" te voetballen. Spelers van buitenaf worden niet actief aangetrokken. Daar waar de andere topamateurverenigingen zich actief toonden op de transfermarkt, investeerde Urk vooral in de eigen jeugd. Helaas moest daardoor wel een stapje teruggedaan worden. Het seizoen 2006-2007 degradeerde Urk naar de 1e Klasse.

Het begin in de 1e Klasse verliep heel moeizaam, maar in het 2e seizoen (2008-2009) miste Urk op een haartje na promotie naar de Hoofdklasse. Pas in de verlenging van de PD-wedstrijd tegen ARC moest Urk zich gewonnen geven. Promotie naar de Hoofdklasse werd weer bereikt in het seizoen 2010-2011, toen Urk met een straatlengte voorsprong kampioen werd van de 1e Klasse E. Helaas moest een seizoen later het herwonnen terrein alweer teruggegeven worden.
Twee seizoen verder, was Urk weer terug in de Hoofdklasse, toen het in het seizoen 2013-2014 opnieuw met grote voorsprong kampioen werd in de 1e Klasse E.

Featured Team Members

S.V.Urk Photo 3

Where We Play

Sportpark de Vormt

Vormtweg 7d, 8321 NC Urk, Netherlands

Urk
Gemeente Urk
Netherlands

Are you looking for something ? Search the TeamStats directory...

Team management made easy

Football team organiser? TeamStats is the ultimate football coach app, providing powerful all-in-one software to grassroots football teams around the world.

Learn more
Used around the world by clubs and teams from:
  • The FA Logo - English Football Association
  • Northern Ireland FA Logo
  • Scottish FA logo
  • United States Soccer Logo
  • Welsh FA Logo
  • Eire Football Association Logo
  • Czech Republic Football Association Logo
  • Singapore Football Association Logo
  • Australia FFA logo - Football Federation Australia