Home league match played on 18 December 2021.
Kicked off at 4:00 PM

Zaterdag. Grijs, grauw. Pasquino die in slaap valt op de bank na een trouwfeest om U tegen te zeggen. 3 supporters in de vorm van Peter, Luc, en mezelf.

Lieske A, in deze wedstrijd ook gekend als Fc Neutmans A, of ik-roep-bij-elk-balcontact-voor-hens A, is de tegenstander van de dag. Vuil geel tegen flashy oranje.

Het is duidelijk dat dit een stevige wedstrijd wordt. Ze zitten er kort op, de duels zijn pittig en we zijn wat timide. Na 10 minuten is het duidelijk dat de nummer 6,8, en 10 de te neutraliseren spelers zijn. Thomas op de 6, Sam op de 10.

Het uitvoetballen verloopt moeizaam en de kansen zijn schaars. Druk op hun keeper loont want in minuut 16 is Alex er als de kippen bij om snel zijn voet tegen de bal te prikken en de keeper te snel af te zijn. 1-0. Fc Neutmans A roert zich intern. De scheidsrechter toont zijn kunde van de regels en geeft geel aan een speler die ongeoorloofd naar de bank ging en het veld betrad zonder toestemming.

Lang kunnen we niet genieten van de voorsprong. Minuut 21. Op links trekt hun stormram zich op gang en knalt van ver, met de bots, Serre die plat gaat, maar de bal die over hem in doel stuitert.

Toch krijgen we nog de betere kansen. Waarvan Diether op de keeper trapt van dichtbij. Een dot van een kans!

De eerste 15 minuten waren afzien, maar de posities worden nu beter ingevuld.

In de rust gaat Sam douchen, Michiel als werkpaard op de middencirkel. Werkpaard, stormram, buffel. Hij neemt die term iets te letterlijk en vliegt iets te stevig in op de nummer 6 aan de rand van de zestien, die slim en vriendelijk bedankt, en gaat liggen. Vrije trap. Twee man aan de bal, met rechts over de muur. 1-2. Koud gepakt. Minuut 54.

Enkele minuten later balverlies achteraan en een vlijmscherpe counter. Met links in de korte hoek binnen geknald door de nummer 6. De buit is binnen, 1-3.

Plots beginnen we beter te voetballen en krijgen we kansen. Bregt met een interceptie op het middenveld, snelle omschakeling, bal naar Tijl, boogbal over de verdediging en Diether die hem na de bots overhoeks binnen volleyt! 2-3! Minuut 61.

We hebben bloed geroken en het ging op en neer en de druk verhoogt. Fc Neutmans A met een ei in hun broek, de ganse zijlijn die steen en been klaagt over pietlulligheden, en de keeper die de bal mist. Diether die hem naar doel trapt. Gered op de lijn door een verdediger! Het kan nog!

Het laatste kwartier is van Agon. We tikken ze uit, ze lopen verloren. De wissel der schrik, bizarre wissel, wordt uitgevoerd. Keeper er af, een veldspeler die zijn plaats inneemt. Bizar maar effectief. Minuut 70, bal beland in de zestien bij Bregt, die hem in de draai meeneemt en al vallend met de punt van de schoen richting dak van het doel trapt. Reflex van de nieuwe keeper! Dé kans op 3-3.

De scheidsrechter laat 3 minuten overspelen tot groot ongenoegen van de délégué en pseudo wannabe trainer. Volgens hun Rolex uit den Aldi waren het er uiteindelijk 5. Tot na het affluiten en het verlaten van het veld gingen ze verhaal halen bij de scheidsrechter. Zielig. Zielig. Zielig.

Jammer. Jammer. Jammer.

Niets te verwijten gasten. Ze hebben 4 kansen gehad en er 3 afgemaakt. We hebben meer dan waardig gestreden! Terug inpikken op het laatste kwartier na de winterstop.

Op het menu: Amigo’s die onze amigos niet zijn.