Away league match played on 27 January 2018.
Kicked off at 3:45 PM

Nul - één!

Lekker fris, strakke en gure wind. Waar blijft die zon? Dat denkt de scheidsrechter ook, want hij laat wat lang op zich wachten. Half verkleumd beginnen we er aan... Aftrap.

Lieske B gaat furieus van start en zet stevig en hoog druk. Ze staan onderaan het klassement maar het is en blijft altijd een te duchten tegenstander. De eerste 10 - 15 minuten vliegen de bal in de rug van de verdediging en ontstaat en steevast wat dreiging voor doel, maar Servaas is alert, alomtegenwoordig, en met wat kattensprongen hier en daar houdt hij zich warm, en de nul op het bord.

Geleidelijk aan begint het tij te keren en pakt Agon de wedstrijd in handen. Dieter loopt de verdediging op een hoopje, slalomt de keeper, maar de bal maakt een rare capriool door de stevige wind. Uitstel is geen afstel. De bal gaat vlot rond, de duels stevig ingezet en gewonnen. Flankwissels, voorzetten vanop de flanken, beweging, diepgang. Alle ingrediënten om die eerste binnen te prikken. Plots een actie op links met een klein pasje van Matti op Dieter, die als een slang door de verdediging sluipt en mooi overhoeks de bal in het netje krult. Nul - één! Lieske B lijkt wat aangeslagen en het spel wordt slordiger langs hun zijde.

Enkele minuten later besluit de scheidsrechter dat het tijd is om te gaan rusten, het is te koud voor hem. Wie wil er nu 35 minuten spelen als je ook na 32 kan stoppen? Rust.

De tweede helft start met Tomas op de rechtsbak ipv Steve. Na de wedstrijd krijgt hij trouwens felicitaties van de hele ploeg voor de glansprestatie en wordt zijn rol als centrale middenvelder in twijfel getrokken. Rechtsbak. Daar gaat hij de rest van het seizoen spelen, wat een topidee! :-p

Tien minuten later mag Bas zich gaan opwarmen en komt Philippe als werkpaard op de linksbak positie.

De tweede helft lijkt Lieske B zich aan te passen aan Agon en ondergaan ze het spel. De bal gaat vlot rond en met enkele goede combinaties worden er mooie kansen gecreëerd voor de bevrijdende 0-2. Dieter met een lob, nogmaals Dieter door de verdediging en altruïsme ten top legt hij de bal opzij voor de aanstormende Michael die jammer genoeg op de keeper trapt. Moet binnen vloekt iedereen binnensmonds... Splijtende pass in de rug van de verdediging, Jeroen die door spurt en zich al smijtend naar de bal poogt te scoren. Net te kort. Te weinig kracht.

Op wat stoerdoenerij, natrap- en vloekwerk na bakte Lieske B er niets meer van.

De scheidsrechter had zin in koffie, en 32 of 34 minuten, who cares? Affluiten.

Nul - één!

Het wordt toch eens tijd om de stevige verdediging in de bloemen te zetten. Dus vermelden we de topprestatie van Mattieu centraal in de verdediging. Sterk. En deze keer geen hoongelach over ballen in de korte hoek, maar een kroon op je kop. Well done Servaas, held voor een week! Man of The Match, Mr. Cleansheet, Servaas!

Forza Agon!

En omdat de sfeer in de kleedkamer zo goed was na de wedstrijd zingen we nogmaals allen in koor: "Retteketet, waar is mijn vleeskroket?" :-)