Home league match played on 21 December 2019.
Kicked off at 4:00 PM

De laatste voor de winterstop. Het is grijs en koud. We spelen tegen Badjas Sport. Vriendelijke kerels in een rare tenue.

Na de topwedstrijd van vorige week, gingen we de laatste van 2019 aflsuiten in stijl. Voor de gelegenheid waren de gazelles weer paraat langs de lijn, alsook Morelli, en the one and only Ghentian swingking, Mathieu Travolta. De week ervoor zijn knie kapotgeswingd op het veld, ’s avonds volle bak op de dansvloer. ??

Het werd een rare wedstrijd. Eentje om niet in te lijsten. Slordigheden alom, zwakke passing, het middenveld dat niet rendeerde. Iedereen zat onder niveau. Hier en daar wat gegrom.

De tegenpartij voetbalde vlot en stevig over de grond, vanuit de opbouw achteraan. Maar zonder echt gevaarlijk te zijn. Ik spoel even fast forward naar minuut 28. Veel was er niet op te merken voor dit sleutelmoment. Buiten wat oneliners van een gefrustreerde hollandse tegenstrever. “Staat hier twee man op de middencirkel te masturberen” , en “Moet ik in je zak kruipen om een bal te raken?”.

Minuut 28. Peter speelt de bal stevig achteruit langs het doel. Serre zijn versnellingsbak stond in achteruit. In backward motion en met too much time on his feet ging het fout. Kortsluiting in the brain department. Het centrale uitverdedigen leidde tot een assist aan de tegenstrever. Een simpele balcontrole, een leeg doel in het vizier en twee seconden later stond het plots 0-1.

Ook wanneer het minder gaat slagen we er dit seizoen in de rug te rechten. Enkele minuten later, corner op rechts, perfect richting strafschoppunt. Zijn vrouw had koppijn, Tom doet het kopfijn. Mamma mia, wat een taalvirtuoos... Proper in de linkerhoek. 1-1. We gaan de rust in met een geruststellend gelijkspel. Maar het moet beter. We gaan wat sleutelen.

Tomas was wat bleekjes vandaag, Tijl droeg de balast van de laatste weken mee. Twee turbo’s erin voor een wervelwind vooraan. Alex en Callant. Even later verse wingers. Philippe en Michiel die de oude rotten (lees: routiniers pur sang) uit hun miserie verlossen.

Ondanks dat het spel niet geweldig was kwamen er wel meer kansen in de tweede helft. Tom etaleerde zijn kopbalkunsten meermaals, en een geweldige reflex van de keeper hield hem van zijn tweede van de dag. Callant die de korte hoek uitkiest en zijn schot niet kruist. Sam buffelde enkele tegenstrevers omver alsof hij aan het bowlen was. Geen kaart.

Start of the Verbeke show. Dieter duidelijk geraakt door aanwezigheid van zijn geliefde “broere” begon de motor aan te zwengelen. Na een analyse van zijn wedstrijd van afgelopen week, had hij besloten dat je een keeper altijd moet omspelen indien je kan. Veel gemakkelijker scoren in een leeg doel. Vraag maar aan Serre.

Minuut 42. Tegenaanval. Callant gaat diep en speelt Dieter aan randje buitenspel. Geen seconde twijfel en laag in de rechterhoek. 2-1.

Nog een kwartier te gaan, Bateas had ondertussen al twee reuzekansen de nek omgewrongen. Afvallende bal uit de verdediging en hun spelmaker, nummer 7, pakt hem vanop 25 meter heerlijk op de slof. Volley onder de deklat, Serre met een kattesprong, maar helaas. 2-2. Niet geheel onverdiend om eerlijk te zijn.

Vier minuten later. Matti met een lange bal vanop links achter de verdediging. Dieter pakt hem in de loop mee, vertraagt, stopt even, en besluit dan, jawel, de keeper te omspelen. Pats. In een leeg doel. 3-2. Geweldig zo een doordeweeks psychologisch inzicht. Respect.

Minuut 69. Michiel werpt in naar Dieter. Korte één-twee met Matti, en vanop de hoek van de 16 mooie lob over de keeper in de rechterhoek. 4-2. Hattrick Hero.

Enkele uren later verschijnen de resultaten online. Zowel Old Glory als Aaltra Eagles de boot in.

We gaan de winterstop in als fiere leiders. Agon for the win!