Last updated : 25/05/2024 12:30:28

Introduction

E. Bazel are a Saturday football team made up of 15 team members.

The team is from Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Belgium.

E. Bazel started using TeamStats in September 2014 and so far have created match reports and statistics for 7 games.

Team Details

Location

Antwerpen Oost-Vlaanderen Belgium

Team Type

Men , Adult , 11 a side , Saturday

More about the team

Geschiedenis van Voetbalclub Sportverening Eendracht Bazel KBVB Nr 2794 opgericht in °1938 De club werd opgericht in 1938, in de tijd dat de mensen samen voetbalden op een of ander pleintje, het befaamde buurtvoetbal. Bij de bekende Christelijke scholen die in Bazel aanwezig waren, zagen de broeders dat er door de kinderen gretig werd gevoetbald op de speelplaats. Enkelen onder hen besloten om, samen met het gemeentebestuur een club op te richten: F.C. Eendracht Bazel. De club kreeg bij de Belgische voetbalbond het stamnummer 2794 en mocht starten in de reeks van 4de Provinciale Oost-Vlaanderen. De club stond ingeschreven als een feitelijke vereniging. Ze mochten het plein achter de school huren van de vzw Gildenhuis. Het grasveld behoorde toe aan de adellijke familie Vilain XIV, die in deze streek heel wat bezittingen had. Inmiddels is deze familie minder prominent aanwezig en behoort het terrein nu toe aan de vzw Gildenhuis. Sinds de oprichting was er altijd maar één bestuur geweest dat instond voor de gang van zaken van de club. De club bestond in de beginjaren enkel uit een eerste elftal, van jeugdelftallen was er toen nog geen sprake. Vanaf de jaren vijftig was er ook een supportersbestuur. Tot de jaren ’60-’70 bleef deze structuur bestaan. Sinds de jaren ’70 is met tussenposen een jeugdbestuur opgericht, meestal op initiatief van enkele ouders van jeugdspelers.

Het sportieve hoogtepunt beleefde de club in 1973 toen ze één seizoen in 1ste provinciale reeks van Oost-Vlaanderen mocht spelen. Tot het seizoen 2007-2008 bleef de club pendelen tussen de 3de en 4de provinciale reeks. Na 30jaar slaagde de club erin om tijdens het seizoen 2008-2009 (17 mei 2009) om via de eindronde terug de promotie naar 2de provinciale af te dwingen.

Na een verblijf van 3 seizoenen in 2de Prov., moet Eendracht Bazel in seizoen 2011-2012 terug naar 3de Prov.. Eendracht Bazel in de omstreken bekend voor zijn goede jeugdopleidingen en kon daardoor tot de 2008 meestal putten uit de talentvolle jeugdspelers om in het eerste elftal te spelen. De laatste jaren stellen wij echter een groot verloop van zeer jonge spelers naar clubs in de omstreken die in hogere reeksen(Nationaal) uitkomen met hun eerste elftal. Dit gratis verloop(‘Het Bosman arrest’) van onze talentvolle jeugd, maakt het de club steeds moeilijker om nog de weg van de eigen jeugd te kiezen. De recent doorgevoerde hervorming van het jeugdvoetbal, zou het kunnen mogelijk maken om op termijn terug meer jeugdspelers in het eerste elftal te integreren.

Seizoen 2011-2012 werd gekenmerkt door de joint-venture met de liefhebbersploeg Pylonen De kerf uit Bazel. Deze samenwerking bracht meteen een grondige face-lift van onze infrastructuur. De omheining werd vernieuwd en ook werd een moderne verlichting geplaatst, zodat vanaf dat seizoen avondwedstrijden mogelijk zijn.

Hier is een dankwoord op zijn plaats voor de firma PYLONEN DE KERF die dit alles realiseerde.

Seizoen 2013-2014 wordt overschaduwd door de breuk met de liefhebbersploeg ' PDK', De samenwerking die zo beloftevol begon, nam een einde toen PDK zich niet wou schikken naar de regels van de moederclub SVE Bazel.onder wiens stamnummer zij voetbalden.

In het seizoen 2014-2015 starten zij met een eigen stamnummer bij de kBVB in 4de Prov.

Featured Team Members

Featured Match Reports

Other teams

Are you looking for something ? Search the TeamStats directory...

Team management made easy

Football team organiser? TeamStats is the ultimate football coach app, providing powerful all-in-one software to grassroots football teams around the world.

Learn more
Used around the world by clubs and teams from:
  • The FA Logo - English Football Association
  • Northern Ireland FA Logo
  • Scottish FA logo
  • United States Soccer Logo
  • Welsh FA Logo
  • Eire Football Association Logo
  • Czech Republic Football Association Logo
  • Singapore Football Association Logo
  • Australia FFA logo - Football Federation Australia