Away league match played on 13 August 2014.
Kicked off at 6:00 PM

Matchraport HJK/West - IIF Fotboll den 13.08.2014

IIF var på bortamatch mot HJK/West, som spelades på Brittas idrotspark i Helsingfors.

Matchen började närvöst åt IIF- laget, som tar onödig stresspress åt sej när dom spelar på borta plan.

HJK hade några tillfällen i början av halvleken som laget pressade IIF:s mål, via mittfältens misstag, när vi förlorat bollen i anfalls zonen.

Men IIf målvakten (Claudia) och topparen (Lotta) räddade situationerna, som blev bara försök av HJK.

Vid den 20 min så fick IIF anfall via högra kanten som spelades via mittfältet till (HJK) högra backens rygg vad tomutrummet var, Sofia K tog hand om bollen och körde mot främre mål stolpan och ett skot mot mål, med den påvärkan att bollen stutsade via HJK spelare in i mål. Spelet var 0-1.

Efter detta så var IIF spelarens stresspressen borta och spelt öppnades helt, laget spelade kontrollerat efter detta med många fina anfall till backlinjens tomutrummet, vart mittfältet eller backen sprang.

Vid 25 spelminuten var IIf:s spelaren (Emma N) gjorde en fin solo mål som började från IIF:s försvarslinje och genom mittfältet ända till HJK anfalls zon, och kallt plaserade bollen i vänstra hörnat bakom HJK:s målvakt. Spelet var 0-2 till IIF.

Spelat 30 min var IIF EmmaN och förde laget till 0-3 ledning.

Paus vila så var spelet HJK-IIF 0-3.

Andra halvleken började med HJK press mot IIF mål, men dessa försök så hanterade topparen och backarna utmärkt, Lotta spelade utmärkt som toppare under matchen, backarna Cecilia, Emilia L, Wilma och Corina spelade utmärkt hela spelet.

Vid 45 min spelat så var IIF:s och orsakade bekymmer i HJK anfalls zon, med Emma N som förde IIf till 0-4 ledning.

IIF fick ett straff, när Karoliina fälldes vid målvaktsområdet, när hon försökte göra skott mot mål, men detta straffskott blev endast ribba ut av Karoliina som sköt straffet.

Vid den 50 spel minuten så hade IIF en farlig situation vid högra anfalls zonens kanten var Karoliina tappert kämpade om bollen, men hamnade utanför planet och stötte huvudet i gjärn staketet. Klarade utan störe skador, (hjärnskakning) som kan vara allvarlig resten av dagen.

Vid den 55 spel minuten så var Karoliina på plan igen och gjorde mål, efter en fin anfall via kanten som förberedande arbetet gjorde Sofia K och Emma N, IIf för till ledning 0-5.

I helhet så spelade hela IIF lag enligt spelschemat som laget har övat de senaste tiden, god beröring, positiv spelställning framåt med bollen, diagonala in-ut passningar, starta- stopp rörelse i spelet och överlappnings rörelsen i spelet. Positivt var att se hur många passningar i motståndarens baklinjens tomutrummet laget gjorde under spelet, och hur mittfältet och backarna utnutjade tillfällen alltid.