Away league match played on 03 September 2014.
Kicked off at 5:00 PM

Dagens borta match referat.

Gnistan/HPS YJ 2 - IIF F99

IIF F99 hade idag borta match mot Gnistan/HPS YJ 2 laget på Brittas idrottsparks konstgräs. Matchen kunde inte få det bästa startet, lagets 2 spelare hade glömt det viktigaste saken hemma, som man inte kan spela serispelen ( BENSKYDDEN ). Med den påföljd att hela laget kunde inte göra sina byten flygande som är förutsättningen att kunna spela organiserat fotbolls spel.

IIF laget början haltande de första 10 minuterna, Gnistan fick sin första mål vid 8 minuter spelat och 2 målet vid den 9 minuter spelat målgöraren var num. 6 som är för tillfället måldrottningen i denna serie som IIF spelar.

Efter dessa backslagen som var markerings fel av försvar ock mittfältet, dessa målen var Gnistans mål som lag. IIF gjorde några fina insatser via sina kontringar när Gnistan förlårat bollen vid IIF försavarlinjen.

Utan Claudias fina räddningar och försvarets insats så hölls spelet jämt under första perioden. Gnistan slap via mittfältet till anfalls zonen för IIF spelaren kom med för hög hastighet mot spelaren,  motståndaren dribla åt sidan och IIF spelaren var borta från spelsituationen. Första halvleken slutade 2-0.

Till 2 perioden så fick IIF spelet i gång genom fina kontringar och 1 mot 1 dueller, Gnistans spel blev lite svårare tackvare IIF lagets insats genom organiserad försvars och kontrings anfallen via kanten, dessa tillfällen blev ändast skott mot mål.

Spelat var intesiv med anfall från båda lagen turvis, vid den 47 minuten så hade Gnistans spelare num. 17 genom körning via mitten och skott mot mål siffrorna 3-0.

IIF målvakt Claudia hade räddat många farliga situationer under 2 perioden före hon skadede sej efter ett anfall med skott från målområdets utrekant, högra armbågen fick en smäll.

IIF laget hamnade göra målvakts byte vid 50 minuter spelat av spelet, 2 målvakten Corina tog platsen mellan målet resten av spelet. Gnistan kom med hård tryck mot IIF mälet sista 10 minuter, detta gav resultat vid 52 minuter spelat Gnistans spelare num. 26 och spelresultat var 4-0. Vid den 56 minuter spelat så kom Gnistans spelare num 16 och spelresultat var 5-0, alla dessa 3 sista mål var individ prestationer av spelaren.

IIF pressade dom sista 10 minuterna och hade sina tillfällen via sina kontrings anfallen, efter att vi kunde pressa Gnistans spel genom att dom spelade bollen till målvakten när vi kunde ha kontroll av försvarlinje och mittfältslinjen, med dessa kontringar slutade endast till skott mot mål.

Domaren visslade spelet slut vid 61 minuter spelat och slutresultat blev 5-0 till Gnistans fördel.

Att lyfta några spelare upp i denna spel Lotta, Wilma, Nicol, Emilia, Sofie K, Cecilia , Karoliina och Emma N som var med fast hon var flunsig, alla dessa gav en fin insats till dagens spel.

Claudia gjorde sin bästa spel idag. Corina fin insats som målvakt, i seriespelet.

PS. Av små saker som rubbar laget så får hela laget mental svårt att ge sin bästa insats från spelets början. Man måste kunna ändra saken till positiv starkhet, fast man har motgånger.