Match raport 27052015
HJK/West - IIF F99
Matchen spelades på Siltamäen urheilupuisto i Vandaa.
Vårsolen värmde ny klippta gräsområdet i Vandaa.
Detta numera berömda fras som används av Julius Caesar informerade om segern som han hade vunnit år 47 f.KR. Bosporoksen kung Farnakeesta Zelan vid Svarta havet.
" Veni, vidi, vici ".
Men seriespelet i dag var inte så lätt som man kunde tro av frasen, laget IIF fick någ jobba för vinsten så pass energisker var HJK/West i dag.
Spelet började närvöst i IIF laget. Vår byttesbänk var ganska lätt, tack vare 99 föddas klasss resa till Åland. Men de spelaren som var på plats klarade klanderfritt sin speluppgift idag.
Det räkte enda till 10 min spelat när IIF laget fick hörna, Eveliina H var den som gav hörnan till framre delen av målområdet var fanns Karoliina H och tog bollen under kontroll och skott i mål. HJK målvakten och baken kunde inte täcka skottet, 0-1 till IIF. Spelet bollade av och an i båda målvaktsområden i tur och ordning under 1 perioden. Vid 18 min spelat så kunde IIF göra en kontrings anfall via vänstra mittfältet var Karoliina kunde ta bollen bort av HJK spelaren och passade till Binta Smith som sprang fri av sina backar och avslutade med skott förbi HJK målvakten. spelet var 0-2 till IIF fördel till pausvilan.
2 perioden började starkt av HJK som var efter kvitterings målen. Men IIF laget kunde spela sitt eget anfallsriktande spel under HJK trycket som var hårt i 2 periodens 14 minuter. Spelklockan visade 49 min spelat när högra backen Claudia H spelade en öppnande passning till Binta Smith i anfallszonen mellan backarna var Binta kunde ta bollen positivssväng och körde förbi HJK spelaren och placerade bollen bakom HJK målvakten. Spelet var 0-3 till IIF fördel, endast 4 minuter senare så såg vi ett solo mål av Sofia S, som van bollen på vänstra mittfältet och körde in mått målområdets främre kant och skott i mål mellan stolpen och målvakten som var fel placerad i målet. Spelklockan visade 53 min spelat av 2 perioden. HJK kom med några farliga situationer, en hörna och anfallskott från 16 meter som slintade via IIF målvakten fingrarna till hörna. Men IIF kunde hålla sitt spel under kontroll sista minuterna, och därmed kunde fira vinsten när domaren visslade spelet av vid spelat 60 minuter.
Lagets dagens målsättningarna och nyckelorden får godkänd betyg.
Under dagens match så var några spelare som kunde visa positiv stabilitet i sitt spel, som överraskade tränaren dessa spelaren var Wilma och Eveliina. IIF laget som var på spelytan idag visade också sitt positiva stabilitet och uthållighet som krävs under hela spelet som varar i 60 minuter.