Matchrapport
ViTa - IIF derbyn i Virkkala.
Virkkala sportplanen var spelets derby plan i dag.
IIF har haft det svårt alltid i ViTa derbyspelen som spelat under sista åren.
IIF öppnade strarkt i 1 perioden spelklockan visade 2.58 min spelat när förtsa målet gjordes av IIF laget. Högra mittfältaren Claudia gjorde en perfekt inlägg till målområdet var ViTa:s målvkt hade svårigheter att fånga bollen, till 2 vågen kom vänstra mittfältaren Corina och lade bollen i målet. Spelet var ViTa 0-1 IIF.
IIF laget hade prässen på ViTas anfalls område under 1 perioden hela tiden och kom med fina skott och inläg i målområdet var bollen stutsade i ViTa:s målvkts händer nästan hela tiden. Cludia kunde göra en fin skott från högra kanten som slutade i ribban.
Ronja slapp några gånger och visa sin skott förmåga via kanten till målområdet, vi skall inte glömma den vänstra kanten som jobbade lika tapperrt hela tiden under spelperioderna. Cecilias fina inlägg och skott mot målet. Corinas fina arbete i målområdet att ta 2 vågens bollar. Paus vila så var spelet ViTa 0-1 IIF.
2 perioden började lika starkt av IIF laget kunde pressa ViTa på deras plan halva nästan hela 2 perioden. Detta gav resultat vid 45 min spelat av Ronja fina inläg till Sofia S som styrde bollen i ViTas mål. Spelet var ViTa 0-2 IIF.
IIF laget hade svaga stunder under 2 perioden var ViTa slapp via mittfältet och kontra några anfall mot IIF målet. ViTa kunde kvittera vid 58 min splelat av 2 periodens slut, situationen började från ViTa:s målspark till mittfältet som gjorde solo springning mot vårt mål, och innanför straffområdet så var IIF spelare och gjorde misstag att målgöraren fäldes och domaren visslade till straffpunkten bollen. ViTa:s Ida placerade bollen kaltt bakom IIF målvakten på vänstra hörnet. Spelet var ViTa 1-2 IIF. ViTas målvakt var spelets bästa spelare som kunde rädda IIF Lagets skott och pressen av våra inlägg till målområdet och höll ViTa hela spelperioden med i spelet.
Spelet slutade ViTa 1-2 IIF.
Denna derby var mycket händelse rik av båda lagen, men IIF var någ den starkare laget denna gång, via sin starkheten i kontringarna och pressen på bollen i ViTa:s planhalva.