Home league match played on 19 September 2020.
Kicked off at 12:30 AM

VV Zeewolde 2 – DZC’68 3

Start Zeewolde 2!

De eerste competitiewedstrijd stond op het programma tegen DZC ’68. Na prima uitslagen in de beker, ging de ploeg onder leiding van Rien vol goede moet de wedstrijd in. Door deze ‘’corona-tijden’’ is de ploeg uitgeweken naar de kleedkamers van de Horst in plaats van de gebruikelijke kleedkamer 2. Dit zorgt voor een ietwat ongebruikelijkere voorbereiding dan voorheen. Sinds de start van dit seizoen zijn er ook een aantal nieuwe namen te vinden. Zo heeft het tweede ‘’Mister VVZ’’ aan zich weten te binden in de naam van Roan a.k.a Fok. Het loopwonder op het middenveld is op de weg terug van lang blessureleed. Nog een paar weekjes en dan is hij weer net zo fit als in zijn hoogtij dagen. Ook Martijn a.k.a Tinus maakt de overstap van het eerste naar het tweede. Hij is gehaald om de voorhoede te voorzien van nieuw elan. Tinus kan functioneren als de zogeheten kapstok van een team, door als aanspeelpunt de bal vast te houden. Naast het voetbal komt hij voor de gezelligheid bij twee en moet hij nog een hoop leren over toepen anders gaat dat hem een hoop geld kosten. Daarnaast is Bram a.k.a Bram uit de Buurt ook overgeheveld naar de senioren. Deze jonge linksback maakte een sterke indruk in de eerste weken van de voorbereiding en heeft zodoende een plek in het tweede bemachtigd. De derde speler is de verloren zoon, Chris a.k.a. Siep speelde de afgelopen seizoenen in Amersfoort voor de ploeg vv Posthoorn, maar kwam er na twee hele seizoenen pas achter wat voor een mooie club Zeewolde eigenlijk is. Siep is kenmerkend om zijn gebrul na een katachtige redding en laat dat ook luidkeels horen over de velden. De vierde aanwinst is Max a.k.a. maccoe. Deze beste man speelde het voorbije seizoen nog steeds in het blauw wit maar dan voor een studentenploeg uit Groningen, genaamd G.S.A.V.V. Forward. Hij kon het toch niet laten terug te keren naar het ouderlijk nest en koos voor een terugkeer in het tweede. Naast al deze jongens en Fok, is er nog een speler die weer terugkeert alleen is hij helaas nog geblesseerd, Yasin a.k.a Lachmayun. Het is te hopen dat hij snel terugkeert, aangezien de jongens voorin, met in het bijzonder, Ivor a.k.a Ivoorhoofd, het net niet weten te vinden.

Een mooie bijkomstigheid was dat Chris Hoppen een weekje naar het buitenland was, zodat zijn gezeur, deze keer, bij de rest bespaard bleef.

Na een moeizaam begin, begon het tweede aardig in de opbouw. De ploeg uit Doetinchem liet het voetbal voornamelijk over aan het tweede. Het was een behoorlijk warme middag en dat zorgde ervoor dat het veel moeite kosten, voor de middenvelders en aanvallers, om veel meters te maken op het toch droge kunstgras. Max, die is benoemd tot aanvoerder, kwam zwak uit de startblokken en leverde de eerste helft een dozijn aan ballen zo in bij de tegenstander. Gelukkig wist de ploeg van Rien twee tot drie voetballende kansen te creëren, maar deze kansen werden helaas niet benut. Wat volgde waren kleine uitstootjes van DZC’68 door voornamelijk onnodige fouten aan de kant van Zeewolde. Één daarvan leidde uiteindelijk tot een vrije trap op de rand van de zestien. Deze twijfelachtige overtreding werd veroorzaakt door Wouter a.k.a Wutru. De beste man maakt deel uit van de selectie van het eerste, maar geniet ervan om regelmatig met twee een potje voetbal te spelen. Tot grote spijt van iedereen aan de kant van Zeewolde, wordt de bal recht de kruising in geschoten, 0-1….

In de kleedkamer werd afgesproken om in de tweede helft wat feller druk te gaan zetten en de bal sneller naar voren te brengen. Echter stond binnen drie minuten na de start van de tweede helft al de 0-2 op het scorebord. Een kopduel werd gewonnen door Stijn a.k.a Stinna en viel in het luchtledige waardoor een speler van DZC’68 vrij naar het doel kon lopen en in kon schieten. Wat er daarna allemaal gebeurde blijft overbodig want het klapte als een kaartenhuis in elkaar. Er werd onnodig veel weg gegeven en alles vloog ook de goal in. Aan de andere kant wisten de Zeewoldenaren ook niet te scoren ondanks dot van een kansen. Tegen het einde van de wedstrijd werd er zelfs nog van de middenlijn gescoord, dat geeft misschien wel aan dat ook alles de verkeerde kant uitviel en het een collectieve afgang was. Al met al vraag je je dan af, had Fok zijn schoenen toch aan de wilgen moeten hangen, had Chris toch niet naar Portugal moeten gaan, had Maccoe beter thuis kunnen blijven of had Siep zeep op zijn handschoenen? Het siert het team wel door ondanks het ruime verlies van nul tegen zes… om toch met zijn alle een biertje en een frisje te gaan drinken, hopelijk biedt dat meer perspectief voor de toekomst. Snel vergeten en op naar volgende week in Apeldoorn!

Featured Match Reports

Are you looking for something ? Search the TeamStats directory...

Team management made easy

Football team organiser? TeamStats is the ultimate football coach app, providing powerful all-in-one software to grassroots football teams around the world.

Learn more
Used around the world by clubs and teams from:
  • The FA Logo - English Football Association
  • Northern Ireland FA Logo
  • Scottish FA logo
  • United States Soccer Logo
  • Welsh FA Logo
  • Eire Football Association Logo
  • Czech Republic Football Association Logo
  • Singapore Football Association Logo
  • Australia FFA logo - Football Federation Australia